Världens hem 2018

Den 31 maj–6 juni 2018 arrangerades Världens hem. I Älmhult möts dagligen människor från olika kulturer och med olika bakgrund. Detta ville vi fira och bjöd in till några dagar fyllda av aktiviteter. Det blev bland annat prideparad, nya Älmhultsfestivalen, internationell matmarknad och nationaldagsfirande. Det blev en manifestation för öppenhet, mångfald och allas lika värde!

Programmet för 2018 såg ut såhär:

Pride 31 maj

Den 31 maj inleds Världens hem med Älmhult Pride 2018. Prideparaden för allas lika värde startar på handelsområdet vid IKEA för att sedan fortsätta till torget. Det blir ett varierat innehåll med bland annat färgkastarfest och olika framträdanden.

Älmhultsfestivalen 1-2 juni

Fredag och lördag är det premiär för Älmhultsfestivalen i centrum. Det blir ett brett utbud från morgon till kväll båda dagarna. Esplanaden och torget fylls med knallar,matstånd, tivoli, serveringstält och happenings. Det blir framträdanden på två scener med artister, talangjakt, barnshower, modevisning och allsång. Hoppas att vi ses i vimlet! 

Vardagsrummet 1-2 juni

Den 1-2 juni bjuder kommunen in till Vardagsrummet - en mötesplats för att samtala om Älmhults utveckling och hur vi tillsammans kan göra Älmhult till en attraktiv och hållbar plats för alla. Vi ses i Stinsahuset vid järnvägsstationen.

Hallarydsdagen 2 juni

Underhållning för stora och små, servering, hantverk, utställare och marknad. Arr: Hallaryds Hembygdsförening

Internationell matmarknad 3 juni

Söndagen den 3 juni kl. 11.00-14.00 är det dags för Älmhults internationella matmarknad på handelsområdet vid IKEA. Med temat "mötas kring mat" eller "eat and meet" bjuds det på smakprover från världens länder tillagade av Älmhultsbor. Varmt välkommen!

Sagoafton 5 juni

Sagoafton med berättarnätverket från Sagomuséet i Ljungby. Plats: Drakabacken i Sånnaböke (beläget mellan Växjövägen och Norra gamla vägen i Möckeln), kl. 18.00. 50 kr. Arr: Älmhults Hembygdsförening.

Nationaldagsfirande 6 juni

Kom och fira nationaldagen i Björkparken kl 13.00. Det blir tal av Eva Ballovarre, kommunstyrelsens ordförande, Elmekören är med och framträder och vi bjuder på svensk fika. Välkommen!

Välkomstcermoni för nya svenska medborgare

Nya svenska medborgare inbjuds till en fin ceremoni. Du som har blivit ny svensk medborgare under det senaste året blir särskilt uppmärksammad under Sveriges nationaldag. Då har du möjlighet att delta i en speciell välkomstceremoni. En personlig inbjudan för två personer skickades ut till dig innan ceremonin.       

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.