Freja fritidsgård

Fritidsgården Freja är en plats för ungdomar i åldern 16-25 år. Vi finns i Älmhults gynmasieskola, Haganässkolan. Här kan ungdomar träffas, trivas och prata med vuxna och andra ungdomar i samma ålder. Vi tycker om att se unga människor växa!

Öppettider

Tisdagar kl. 15:00-18:00 Onsdagar kl. 15:00-18:00 Torsdagar kl. 15:00-18:00 Fredagar kl. 14:00-17:30

Om verksamheten

Fritidsgårdsverksamheten grundas på trygghets-, relationsskapande- och jämställdhetsarbete. Fritidsgården Freja är en demokratisk verksamhet som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vi arbetar med målinsättningen att ungdomar ska ta ansvar över sin fritid för att få den så värdefull som möjligt, att ungdomar ska våga vara mer aktiva och bli medvetna om sina möjligheter. Genom goda samarbeten med övriga kommunala verksamheter men även med andra aktörer, som föreningsliv, studieförbund och frivilligorganisationer har vi goda möjligheter att få fler ungdomar att styra över sin egna fritid.

Vårt arbete med trygghet

  • Vi för gärna en dialog med ungdomarna på ett nyfiket och utforskande sätt, men vi är även tydliga i våra gränsdragningar vid kränkande behandling.
  • Personalen ser och uppmärksammar varje enskild individ genom att hela tiden vara närvarande i verksamheten.
  • Varje år genomförs en enkätundersökning där ungdomarna får svara på olika frågor som bland annat innefattar klimatet i verksamheten.
  • Därutöver har personalen säkerhetslarm som är kopplat till Securitas, vilket kan användas i nödsituationer.​

Följ oss på våra sociala medier

Facebook @Fritidsgården Freja

Instagram @fritidsgardenfreja

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.