Liljebackens förskola

Liljebackens förskola
Liljebacken
Liljebackens förskola

Välkommen till Liljebackens förskola


Liljebackens förskola ligger i ett naturskönt område i västra Älmhult. I nära anslutning finns Klöxhultsskolan och Montessoriskolan som är F-6 skolor. 

Sen 2015 är Liljebackens förskola nyrenoverad och tillbyggd. Förskolan har 8 avdelningar och tar emot barn mellan 1-5 år. Avdelningarna är Myran, Nyckelpigan, Fjärilen. Humlan, Skalbaggen, Snigeln, Flugan och Sländan.

Vi kan erbjuda en omväxlande och inspirerande miljö med varierande material, inne som ute. Inne har vi bland annat en fantastisk stor lekhall och ateljé, där aktiviteter och kreativiteter flödar. Ute finns en fantastisk gård med skog, backar, gungor, lekställningar, rutschkanor och stora gräsytor att leka på.

Liljebackens värdegrundsarbete och grundläggande pedagogisk tanke är:

  • Genom vår professionalism inger vi trygghet, visa respekt och skapar en bra anknytning samt ett gott bemötande till alla. Genom vårt engagemang vill vi att alla ska känna glädje, nyfikenhet och lust att komma till Liljebackens förskola. Där vi arbetar med en verksamhet som utgår från barnens intressen, tankar, kunskaper och inflytande. Genom vår öppenhet tar vi oss an nya idéer och utmaningar för att verksamheten ska utvecklas. Vi har ett öppet, positivt och välkomnande klimat och visar respekt för ALLA.
  • Vi använder oss av ett temainriktat arbetssätt, där temats innehåll och längd varierar. Vi utgår från barnens intressen och tankar och planerar därefter aktiviteter och upplevelser som stimulerar varje barns utveckling och lärande och som väcker deras nyfikenhet och lust att vilja lära sig mer.
  • Vår verksamhet ska vara trygg, rolig och lärorik för barnen. Barn och vuxna ska få uppleva saker tillsammans, känna glädje, lust och lärande varje dag på vår förskola.

Besök oss gärna för att känna om detta är ett alternativ för din familj!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.